top of page

 

Heb je ook zin om een fantastische kunstwerk te maken van klei. Werk met verschillende techniek handvormen, door met plakken, reepjes of rollen op te bouwen. Er is ook een mogelijkheid om potjes te draaien op de draaischijf. 

De keramiek lessen gaan per blok, elk blok bestaat uit 5 lessen. Een blok start wanneer er minimaal 6 deelnemers zijn vol is vol. Instromen gaat per blok. Of je nu nog nooit met klei hebt gewerkt of juist al ervaring hebt, dat maakt niet uit. Je kunt meerdere werkstukken maken in de 5 lessen. Het is altijd erg leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is en wat voor geweldige creaties er worden gemaakt.

Alle apparatuur is aanwezig, waaronder gereedschap, een kleiwals, draaischijf en een oven.

Het atelier is in Klaaswaal, rust en ruimte een mooie plek om de lessen te volgen. Mijn grootste passie is klei. Het delen van kennis doormiddel van les geven, vind ik heel leuk om te doen.

 

Tijdens de les van 2.5 uur is er een pauze en kan er koffie of theegedronken worden, in een aangelegen ruimte. 

Een blok van 5 lessen kost € 140,- dit is inclusief materiaal tot 2,5 kilo totaal gewicht van al het werk wat gemaakt is in de 5 lessen, per 100 gram meer reken ik € 2,- extra afgerond naar boven. Dit betekend dan bijvoorbeeld 2550 gram verbruik € 140,- + 2,- ook wanneer het werk in de oven stuk gegaan is.. Daarnaast reken ik voor groot werk hoger dan 25 cm € 7,50 extra, een groot stuk neemt nu eenmaal meer ruimte in de oven in.

Lessen gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Komt u met een groep van minimaal 6 personen, dan kan in overleg een ander dagdeel gereserveerd worden.

Lessen moeten binnen 6 weken ingehaald worden, daarna vervallen de lessen. Lessen inhalen alleen tijdens de bestaande lestijden. Een losse les kost € 31,50

 

Woensdag ochtend  6-13-20-27 sept -4 okt. van 9.30 tot 12.00

Woensdag avond    6-13-20-27 sept -4 okt. van 19.30 tot 22.00

Donderdag ochtend  7-14-21-28 sept -5okt. van 9.30 tot 12.00


Wilt u op de hoogte blijven van mijn werk of ben je geïnteresseerd in 5 lessen of een workshop.

Wil je de nieuws brief ontvangen, vul dan het contact formulier in. Laat me weten waar je interesse naar uit gaat. 

Voor de korte workshops is er keuze uit diverse mogelijkheden. De workshops zijn alleen te volgen wanneer je met een groep van minimaal 6 pers. kom. 

 

Enkele voorbeelden van de workshop zijn:

Schaal maken en decoreren.

Je maakt zelf de schaal die gedecoreerd kan worden met engobe of glazuur. Tijdsduur  3 / 4 uur

€ 62,50 p.p. In de pauze drinken we koffie/ thee, met wat lekkers erbij.

Dier maken.

Je maakt een dier gevormd vanuit een bolvorm, die je bijvoorbeeld als decoratie in de tuin kunt zetten.

€ 52,50 p.p. In de pauze drinken we koffie/ thee, met wat lekkers erbij.

IMG_1518.jpeg

 

Korte workshop (2 lessen) Raku stoken. Deze Japanse manier van stoken is bijzonder om mee te maken. De resultaten zijn verrassend. 

Op een avond wordt het werk van klei gemaakt. Al naar gelang de grote van het werkstuk kun je 2 kleine of 1 iets groter maken, maximaal 20 cm x 20 cm. Daarna droogt het werk en wordt het in mijn atelier biscuit gebakken. 

Op zaterdag middag wordt het werk geglazuurd en Raku gestookt. Voorwaarde is wel dat het op de geplande zaterdagen niet regent (er wordt buiten gestookt en de regen kan van invloed zijn op het glazuur en ook niet onbelangrijk buiten is het ook mooi, anders moet er een andere datum geprikt worden. Deze workshop is alleen in de zomer

 

Kopjes, Bekers, in allerlei vormen of kleuren. Heel leuk om uit je eigen gemaakte kopje te drinken, uiteraard ook vaatwasbestendig. Je maakt de kopjes uit plakken klei en glazuur ze op dezelfde dag tijdsduur ongeveer 3 uur. In de pauze drinken we koffie/ thee, met wat lekkers erbij. Heb je zin om deze workshop te volgen, meld je dan aan. € 52,50 p.p. minimaal 6 pers.

Insecten hoedjes met verschillende textuur en kleuren .

Maak uit plakken klei de insecten hoedjes en glazuur ze op dezelfde dag. De hoedjes zijn voor in de tuin, met wat stro er in zijn het schuilplekken voor insecten.Tijdsduur ongeveer 3 uur. In de pauze drinken we koffie/ thee, met wat lekkers erbij. Heb je zin om deze workshop te volgen, meld je dan aan. € 52,50 p.p. minimaal 6 pers. Staafjes betonijzer zijn voor € 3,- te koop. 

IMG_6148.jpeg
bottom of page